Cursus | Reiki 1
Reiki 1 PDF Afdrukken E-mailadres
vrijdag, 01 mei 2009 20:33

Na het ontvangen van de reiki-inwijdingen in de eerste graad kun je zowel jezelf als anderen behandelen.

Kun je met Reiki I werken dan zijn je mogelijkheden tijdens het behandelen de volgende:

- geven van energie dat tot diepe ontspanning leidt
- het wegnemen van blokkades
- toedienen van levensenergie
- verhoging van het trillingsniveau

Reiki I wordt op twee aaneenvolgende dagen of avonden gegeven, uiteraard kan dit ook in de weekenden maar alleen volgens afspraak.

Na deze twee dagen zul je zien dat er een prachtige geestelijke groei gaat plaatsvinden, dit kan ook betekenen dat je een lichte verkoudheid krijgt of als je bv. vaak hoofdpijn hebt dat deze klacht wat kan toenemen.
Ook andere kleine veranderingen kunnen zich aandienen, dit hoort bij de groei maar altijd zul je je ondanks deze kortdurige ongemakken goed voelen.
Bovendien betekent het alleen maar dat blokkades worden opgeheven, wat zich op deze manier uit.

De eerste dag staat iederen wat sceptisch tegenover elkaar en reiki. Dit is heel begrijpelijk, je kent elkaar niet en vaak is het fenomeen reiki ook een beetje onbegrijpelijk. Het heeft iets zweverigs. Laat ik één ding duidelijk maken, ik ben een realist, wat het voor mij zelf soms erg moeilijk maakt, je kunt niet overal een antwoord op krijgen, maar ik zal in eerste instantie altijd eerst een antwoord zoeken.

Reiki heeft echter wel een paar antwoorden; alles bestaat uit trillingen (energie) dit is, gelukkig voor mij, ook bewezen.
Door de energiekanalen te openen, die ieder mens heeft meegekregen maar door zijn of haar levensomstandigheden en beperkingen soms "dichtslibben", heb je de mogelijkheid energie door te geven. Je bent dus eigenlijk een doorgeefkanaal.

Het mooie hiervan is dat je geen energie van jezelf doorgeeft of klachten overneemt, zoals dat bij magnetiseurs soms wel het geval is. De symbolen voor het openen van de reiki-kanalen worden in de aura gezet en vervolgens wordt er een mantra bij uitgesproken. En het werkt!! Ik heb het al zo vaak bewonderd wat reiki doet. Dus is het niet meer dan logisch dat bij zo' n eerste kennismaking scepsis voorop staat. De cursisten benaderen elkaar voorzichtig en laten in het begin weinig van elkaar zien, ze zijn 'gesloten'. Langzaam aan worden ze 'opener'. En dat is nou precies wat reiki tot stand brengt. Zo'n eerste dag is wat onwennig maar aan het einde van die eerste dag, dan heb je inmiddels twee van de vier intitiaties ontvangen,is een groot deel van die onwennigheid al weg. En de tweede dag hoor je opeens iemand verbaast zeggen, he mijn hand tintelt of mijn hand voelt zo warm, is dat reiki?

 

Ja, dat is reiki!

De initiaties worden dus vier keer gegeven tijdens die twee dagen, 1 op elk dagdeel. Mede daardoor wordt het contact onder elkaar intenser. Want door de intiatie kan het zijn dat een emotionele blokkade wordt opgeheven en daardoor kan er wel eens een traantje vloeien, dit is heel normaal en maakt de band tussen de cursisten intiemer. Na de eerste dag kan het zijn dat je je heel rustig en haast sereen voelt, je laat alles langs je heen glijden en voelt je heerlijk ontspannen, het kan ook zijn dat je bruist van de energie of je juist doodmoe voelt. Dit zijn allemaal normale reakties en een teken dat reiki zijn best doet voor je.

Ook na de tweede dag verandert er, dat is mijn eigen ervaring, erg veel in positieve zin. Maar dat je verandert is zonder twijfel. Het kan zijn dat 'oude pijn' opeens weer naar boven komt en dat is prima. Alleen zo kun je de dingen een plekje geven en het verwerken, ook dat hoort bij het groeiproces. Aan 1 ding hoef je nooit te twijfelen, REIKI IS POSITIEF, je zult nooit negatieve energie geven of krijgen.

 

Als je later ooit mensen een reiki-behandeling gaat geven kun je er zelf ook nog een graantje van meepikken. Immers jij bent het 'doorgeefkanaal' dus stroomt de energie ook door jou.

Mocht je besluiten je aan te melden voor een reiki-cursus dan kan ik alleen maar zeggen dat je voor iets heel moois hebt gekozen en het zeker een positieve invloed op de rest van je leven zal hebben.

De kosten voor een Reiki I cursus bedragen € 145.

 

Laatst aangepast op zondag, 12 juli 2009 16:31